Elleboogkrukken of onderarmkrukken – welke moet je kopen?

Elleboogkrukken of onderarmkrukken – welke moet je kopen?

- in Services
344
Comments Off on Elleboogkrukken of onderarmkrukken – welke moet je kopen?
Elke persoon met zwakke spieren of een been- of voetpijn of -blessure kan hiervan profiteren door een kruk of krukken te gebruiken. Er zijn twee soorten krukken, okselkrukken of axiale of okselkrukken en onderarmkrukken of de elleboogkrukken. Terwijl het eerste type mobiliteitshulpmiddel wordt gebruikt om te helpen bij het herstel van enkel- en knieblessures, is het laatste ontworpen om het lichaamsgewicht van een geblesseerde voet of been naar het bovenlichaam over te brengen. Houd rekening met de onderstaande factoren om de beste kruk te kiezen, afhankelijk van uw individuele behoeften.

# 1: coördinatie

Onderarmkrukken zijn gemakkelijk te beheersen in vergelijking met hun tegenhanger. Onderarmkrukken bieden echter een andere variëteit aan loopstijlen en gangen en zijn stabieler op oneffen of ruw terrein.

# 2: Comfort

Okselkrukken drukken bij gebruik tegen de zijkanten van het lichaam en veroorzaken vaak pijn en slijtage. Elleboogkrukken zijn comfortabeler omdat ze een manchet onder de elleboog hebben die de spanning vermindert en de druk van de pols tijdens het bewegen verlicht.

# 3: Kracht

Bij beide soorten krukken moet de patiënt kracht in het bovenlichaam gebruiken. Hoewel onderarmkrukken kracht nodig kunnen hebben, worden axiale krukken aanbevolen voor mensen met beperkte kracht in het bovenlichaam. Een belangrijke tip om te onthouden bij het kopen van de krukken is ervoor te zorgen dat de krukken de juiste maat en afstelling hebben en dat hun antislip rubberen krukpunt in goede staat verkeert.

About the author

You may also like

5 ways to help paralysis attack survivors recover faster

If a person gets a paralysis attack, it’s